Вести Свет

Велика Британија може да брои 120.000 починати од ковид-19 во вториот бран

Велика Британија може да се соочи со втор, посмртоносен бран на ковид-19, оваа зима, а се предвидува дека во најлошото сценарио бројот на починати ќе достигне до 120.000 во текот на деветте месеци, истакнаа здравствените експерти. – Бидејќи новиот коронавирус ќе се шири во зима кога луѓето поминуваат повеќе време заедно во затворен простор, вториот […]