Вести Македонија Топ теми Ударни вести

НБРСМ: Денарот е стабилен – еврото не надмина 62 денари

  „Погрешни се информациите кои излегоа на некои од порталите и на социјалните мрежи дека е покачен курсот на еврото. Во објавите се прави забуна помеѓу курсната листа за вршење на платен промет со странство за потребите на државните органи, со средниот курс кој е релевантен податок за вредноста на валутите“, се наведува во соопштението на НБРСМ. […]

Вести Македонија Ударни вести

Комерцијална банка ќе им одобри дозволено пречекорување на приматели на пензија и плата во Еуростандард банка

Средствата од дозволеното пречекорување ќе им бидат на располагање на клиентите веднаш по одобрувањето и ќе може да ги подигнат во готово или со нив да вршат плаќање од сметка. Комерцијална банка АД Скопје од денеска (14.08.2020) преку брза и едноставна процедура ќе им одобри дозволено пречекорување на клиенти кои имале активна сметка во Еуростандард […]