Вести Македонија

Санкционирани се 355 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на државата за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 355 возачи.   Од нив 24 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а две возила […]

Вести Македонија

167 санкционирани возачи во Скопје, 42 за брзо возење

  Секторот за внатрешни работи Скопје во текот на вчерашниот ден (24.02.2024) продолжи со контролите во областа на сообраќајот. На територија на град Скопје изречени се вкупно 167 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 42 санкции, 10 мерки за возење без возачка дозвола, 17 санкции за возење под дејство на алкохол, 12 […]

Вести Македонија

Санкционирани се 205 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на државата за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 205 возачи. Од нив три возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното. Притоа, 92 возила ја […]

Вести Македонија

Санкционирани се 183 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на РС Македонија за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 183 возачи. Од нив седум возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното. Притоа 93 возила […]

Вести Македонија

Санкционирани 201 возачи во Скопје

  Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (06.02.2024) продолжи со акциските контроли во областа на сообраќајот.   Само на територијата на град Скопје изречени се вкупно 201 мерка, меѓу кои 35 санкции за непочитување на брзината на движење, 19 мерки за возење без возачка дозвола, пет санкции за минување на затворен сигнал […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани се 711 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден (04.02.2024) Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на РС Македонија за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 711 возачи. Од нив 59 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а 10 […]

Вести Македонија Ударни вести

106 санкции за непрописно вградени фолии

  Во периодот од 01.01.2024 до 31.01.2024 Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на РС Македонија за санкционирање на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата на возилата. При контролата санкционирани се 106 учесници во сообраќајот. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци. МВР апелира сите учесници во […]

Вести Македонија

Санкционирани се 277 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 277 возачи.   Од нив 11 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а три […]

Вести Македонија

Санкционирани се 148 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден (24.01.2024) Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 148 возачи.   Од нив шест возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од […]

Вести Македонија

Санкционирани се 176 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден (23.01.2024) Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 176 возачи. Од нив девет возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното. Притоа 103 […]