Вести Македонија Ударни вести

“Платформа за родова еднаквост”: Веднаш да се обезбеди безбеден и легален абортус 

  Денеска е Светскиот ден за безбеден абортус. На овој ден, организации од целиот свет се здружуваат со едно заедничко барање – Веднаш да се обезбеди безбеден и легален абортус.  Здравствената криза предизвикана од пандемијата со ковид-19 за милиони жени го зголеми ризикот од сексуално насилство и недостапна контрацепција и им го ограничи пристапот до […]