Алтернатива Настани

ЧИФТЕ АМАМ: ИЗЛОЖБА НА ПАВЛЕ КУЗМАНОСКИ

  ИЗЛОЖБА НА ПАВЛЕ КУЗМАНОСКИ, ЧИФТЕ АМАМ, од 13 – 23.октомври 1959 – Завршил Школа за применети уметности во скопје, отсек сликарство во класата на Димитар Пандилов, Борко Лазески и Лазар Личеноски. 1961 – Студент на Академијата за применети уметности во Белград. 1963 – Учествувал три месеци како член на сојузна екипа (во СФРЈ) на […]