Алтернатива Вести Македонија Настани

Герасимовски: Првачиња, вие сте нашата гордост и иднина

  Радост, возбуденост и детска смеа во Паркот на Франкофонијата. Првачињата, во рамки на Детската недела, денеска положија заклетва за прием во Светската детска организација. Во еден глас, сложно, ветија дека ќе бидат вредни и успешни ученици и дека ќе ги почитуваат наставниците. На свеченоста која ја организираше Општина Центар, првачињата ги поздрави и им […]

Вести Македонија Ударни вести

Бесплатни ранчиња и училиштен прибор за сите првачиња во Центар

  Со широки насмевка, голема возбуда и нетрпеливо исчекување на првото училишно ѕвонче започна новата школска 2023/2024 година. Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги посети училиштата „Коле Неделковски“ и „Кочо Рацин“ каде ја истакна важноста од образовниот процес и другарувањата кои некогаш траат и цел живот, и им подели ранчиња и училиштен прибор на […]

Вести Македонија

Општина Центар ќе додели бесплатни ранчиња и училишен прибор за сите првачиња

  Општина Центар и оваа година преку општествено одговорни компании ќе додели околу 600 бесплатни ранчиња и училишен прибор за сите првачиња запишани во осумте основни училишта во општината. Градоначалникот Горан Герасимовски во пресрет на новата учебна година им посакува успешна година и примерно поведение. „И оваа година со насмевки, среќа и желби за успех […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Нема повеќе чекање за офталмолошки и стоматолошки прегледи за првачиња

  Општина Центар и Јавната здравствена установа-Здравствен дом Скопје денес потпишаа Меморандум за соработка за реализирање на јавно-здравствени проекти кои се од општествен интерес. Партиципација на прегледите е 20 денари. Планот на активности во овој Меморандум опфаќа услуги за офталмолошки и стоматолошки прегледи се наменети за децата што ќе се запишат во прво одделение во […]

Вести Македонија

Почна учебната година за 700 првачиња во Општина Карпош

  По повод почетокот на новата учебна година градоначалникот на општина Карпош Стевчо Јакимовски и членови на Советот на општината, денеска присуствуваа на приемот на првачињата во ООУ „Петар Поп Арсов“. Градоначалникот им посака на првооделенците среќен почеток на едно ново поглавје во животот, со надеж дека во текот на нивното образование пред се ќе […]

Вести Македонија

Општина Гостивар одвои по 1.500 денари за секое семејство со деца во прво одделение

  Советот на општина Гостивар ја донесе предлог-одлуката за еднократна парична поддршка на семејствата на учениците од прво одделение за учебната година 2022/2023. Според одлуката на Советот на општината, на секое семејство што има ученици од прво одделение на територијата на Гостивар ќе му бидат доделени 1.500 денари. „Со одлука на советот на општината сите […]

Вести Македонија Ударни вести

Добредојде со БОНТОН и прибор за 600 првачиња во Општина Центар

  Општина Центар им посака топло добредојде на околу 600 првачиња кои денеска првпат седнаа во училишните клупи. Таму ги дочекаа пораки за многу успех и добро здравје во текот на целата учебна година, како и пакетче со училиштен прибор и Бонтон за деца за добро однесување на училиште и во домот. Целта на оваа […]