Вести Македонија

Интервју на претседателот Пендаровски за Фајненшл тајмс

  Северна Македонија се бори со демографски предизвик  Намалувањето на бројот на населението е најголемиот тест со кој се соочува Балканот, вели претседателот на најновата членка на НАТО. Демографското опаѓање е најголемиот предизвик на Балканот, рече Стево Пендаровски, претседател на Северна Македонија. „Ако во првите децении [од распадот на Југославија] наша најголема закана беа етничките […]