Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Излезе новиот број на списанието „МАКЕДОНСКИ АРХИВИСТ“

  Во новото издание на списанието „Македонски архивист“ (број 27-28, 2020), што го публикува Државниот архив двапати годишно, се објавени актуелни и научно-историски написи, кои го привлекуваат вниманието на читателската публика. Валентина Трајаноска пишува за вредностите на позначајните документи што се наоѓаат во депоата на Државниот архив, м-р Елисавета Марковиќ својот текст им го посветува […]