Вести Македонија

Фронт 21/42: Европските НВО-а бараат од ЕУ крај на поддршката за нови хидроцентрали

  Фронт 21/42 се приклучува кон Манифестот потпишан од над 150 европски невладини организации со кој се бара од Европската Унија, Европската инвестициона банка и Европскиот Парламент, да се запре поддршката и финансирањето на нови хидроцентрали.         Одбележувајќи го Светскиот ден на миграција на риби, Фронт 21/42 заедно со организации како WWF […]