Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Кампања „Дрво на пријателството“: 400 дрвја ќе бидат засадени во 5 главни града во регионот

  Европскиот фонд за Балканот ја почна кампањата „Дрво на пријателството“, која предвидува засадување 400 дрвја во сите престолнини на земјите во регионот. Европскиот фонд за Балкан (ЕФБ) во соработка со локалните коорганизатори Treebanks, Скопје Смог Аларм и AirCare – Мој Воздух, на 30 октомври ќе организира акција за засадување 60 дрвја во Општина Аеродром. […]