Вести Македонија Ударни вести

МТСП: Почнува исплатата на правата од социјална заштита

  Министерството за труд и социјална политика информира дека од 06.11.2020 година (петок) започнува исплатата на правата од социјална заштита за месец 10.2020 година: • Гарантирана минимална помош ГМП • Социјална парична помош-ретроактивна исплата • Постојана парична помош-ретроактивна исплата  • Туѓа нега  • Еднократна парична помош • Мобилност и слепило • Социјално домување • Социјална сигурност-социјална пензија • Парична помош за згрижувач • Паричен надоместок […]