Вести Македонија Ударни вести

Учество на Пендаровски на седницата на Главниот координативен кризен штаб

  Претседателот Стево Пендаровски учествуваше на редовната седница на Главниот координативен кризен штаб на која беа разгледани најновите состојби во државата предизвикани од пандемијата и беа разменети информации и мислења за актуелните мерки за спречување и ширење на вирусот Ковид-19. Ресорните министри и претставниците на надлежните институции информираа за тековните активности, за преземените мерки и за […]

Вести Македонија Ударни вести

Кризниот штаб на Куманово одлучи да се редуцира физичкото присуство на наставниот кадар во училиштата

  Во просториите на Општина Куманово се одржа педесет и третти состанок на Општински штаб за заштита и спасување во врска со превземање на активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус). На состанокот пристуствуваа претставници на Општински штаб, претставници од институции, организации, јавни претпријатија. На состанокот беа донесени следните препораки:     […]