Вести Македонија Ударни вести

Започна реставрацијата на главниот конак во “Свети Пантелејмон” – Скопје

  Општина Карпош започна со реставраторските и конзерваторски работи на главниот конак во манастирскиот комплекс Свети Пантелејмон во Горно Нерези.         Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев денеска го посети овој комплекс, кој е и дел од нашето културно наследство.         – Станува збор за обнова на столаријата и […]