Вести Македонија Ударни вести

Бектеши и Димоска: Започнуваат засилени вонредни контроли за квалитет на течните горива

  Државниот пазарен инспекторат со државната мобилна лабораторија за испитување на квалитетот на течните горива од денеска започнуваат засилени вонредни контроли на терен. Целта е преку засилени контроли да се избегнат можни манипулации со квалитетот на горивата кои што се користат во земјата.     Министерот за економија Крешник Бектеши заедно со В.Д. директорот на […]

Вести Македонија Ударни вести

Продолжен рокот за аплцирање за грантови за туристичките агенции, ресторани за свадба, игротеки и ноќни клубови

  Министерството за економија донесе одлука за една недела да го продолжи рокот за аплицирање за јавните повици за грантови за туристичките агенции, игротеките, рестораните за свадби, ноќните клубови, туристичките водичи како и за поврат на туристичка такса, кои се дел од Четвртиот сет мерки на Владата за поддршка на туристичко-угостителскиот сектор. Министерот за економија […]