Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Институциите да се подготват за примена на новиот Закон против насилство врз жените и семејното насилство

    Шеснаесет дена активизам против родово базирано насилство е годишна меѓународна кампања што започнува на 25 ноември, Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените и трае до 10 декември, Денот на човековите права. Координирана од Центарот за женско глобално лидерство, кампањата се користи како стратегија за организирање на поединци и организации ширум светот, […]