Вести Македонија Ударни вести

Пендаровски: Секој од нас да има нулта толеранција на сите форми на родово базирано насилство

  Претседателот Стево Пендаровски се вклучи во глобалната кампања „16 дена активизам против родово базирано насилство“ на Обединетите Нации, чија цел е подигање на свеста за заштита и спречување на насилство врз жени и девојчиња и родово базираното насилство. Претседателот Пендаровски во пораката истакна дека е нужно секој од нас да има нулта толеранција на […]