Алтернатива Настани

Чифте амам: Изложба на Моника Мотеска „Везење во камен“

Изложбата ќе биде поставена од 2 до 22 декември 2020 година во објектот Чифте амам. Мултимедијалниот проект „Везење во камен“ на Моника Мотеска ги претставува најновите истражувања на уметницата. Проектот е комплексна инсталација која го анимира целиот простор на Чифте амамот, а се состои од неколку независни, но и меѓусебно поврзани визуелни дела во различен […]