Вести Македонија Став Ударни вести

ИНИ категорично против оспорувањето на македонската историографија, историја и идентитетот

  РЕАКЦИЈА НА ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА Институтот за национална историја претставува најстара научна установа во македонската држава, чијашто дејност е приоритетно фокусирана на научното проучување на историските процеси од минатото на македонскиот народ и нација, на етничките заедници, како и на релациите со соседните балкански народи и држави. Во многубројната научна продукција на Институтот […]