Вести Македонија Ударни вести

Промовиран Водич за лица со попреченост при посета на музеите

  По повод 3. декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, во Музејот на Македонија беше промовиран првиот прирачник наменет за вработените во музеите „Водич за лица со попреченост при посета на музеите“, напишан од Емилија Георгиева и Сузана Марковска. Прирачникот ќе им овозможи на сите вработени во музеите стекнување на основни информации на лицата […]