Колумна Македонија Став

Елисавета Марковиќ: 365 дена, 16 дена активизам

  Во периодот од 25.ноември до 10.декември на меѓународно ниво се одвива кампањата „16 Дена Активизам – Обои го светот портокалово“, посветена на борбата против насилството врз жените и девојчињата и семејното насилство. Наведениот период нѐ случајно е избран. Имено, 25.ноември е Меѓународен ден за елеминицаија на насилството врз жените, а 10.декември е Светски ден […]