Алтернатива Настани

Одржани 44-ти Плавски литературни средби и 19-та ликовна колонија во Црна Гора

  Од 20-ти до 24-ти октомври во Плав, Црна Гора, се одржаа 44-та по ред традиционална манифестација “Плавски книжевни средби” и 19-та ликовна колонија. Историјата на овој регион, испреплетена со различни влијанија на народите и културите, ги даде некои од најплодните творци не само во Црна Гора туку и на Западен Балкан.     На […]

Алтернатива Настани

Снежана Мелник – изложба на акварелни портрети од живи македонски композитори

  Снежана Мелник е родена  во источна Украина  1979 година. Завршила студии на Националниот Универзитет во источна Украина (моден дизајн). Студирала  и алтернативна психологија што понатаму влијае врз нејзиниот  поглед кон светот и значењето во животот. Во 2013 година со своето  семејство се сели во Македонија. За првпат  во 2015 година учествува на групна изложба. […]