Вести Изјави Македонија Ударни вести

Заев: Корупцијата ги краде парите на граѓаните, ја руши правната држава, ги слабее институциите

  “Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кој нѐ потсетува дека корупцијата и политичките злоупотреби се најголеми непријатели на граѓаните и на владеењето на правото. Корупцијата ги краде парите на граѓаните, ја руши правната држава, ги слабее институциите и ја загрозува демократијата, создавајќи недоверба меѓу граѓаните.         Правдата, еднаквоста […]