Вести Македонија

Ставот на Груевски различен од ставот на германската амбасада во Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заедно со членовите на Извршниот комитет Никола Попоски, Никола Тодоров и секретарот за меѓународна соработка Александар Николоски остварил средба со Кристине Алтхаузер амбасадор на Сојузна Република Германија во Република Македонија. На средбата Груевски посочил дека требало да се одржат брзи избори, а амбасадорката дека е правилно мандатот да го добие […]