Вести Македонија Ударни вести

Бегалците од Украина ослободени од плаќање гранично осигурување во Македонија

  Националното биро за осигурување (НБО) од својот гарантен фонд ќе ги покрие сите евентуални штети од украински возила што превезуваат бегалци до 30 јуни годинава. Одлуката ја донесоа со консензус сите 11 компании за неживотно осигурување, соопшти денес Агенцијата за супервизија на осигурување. Сите лица со статус на бегалци од Украина на влез во […]

Вести Македонија

Се зголемува бројот на бегалци кои се обидуваат нелегално да преминат во Македонија

Затворањето на најголемиот бегалски камп кај Идомени, според грчкиот весник „Катимерини“, не стави крај на бегалските обиди за нелегално преминување кон Македонија. Грчкиот весник пренесува дека три месеци по затворањето на кампот, ситуацијата околу македонско-грчката граница повторно почнува да зоврива, со нови протести на бегалците и обиди за тајно преминување на македонска страна, со желба […]