Алтернатива Настани

Концерти, изложби, кино оваа година на БЕЛА НОЌ

  Оваа сабота, 25. септември, БЕЛА НОЌ по 17-ти пат! На различни локации низ градот, настапи на уметници, музичари и перформери. Концерти, изложби, кино и уште многу други културни содржини оваа година на БЕЛА НОЌ. Поради почитување на мерките за заштита на КОВИД-19 ќе биде потребно приложување на сертификат (вакцинација/прележан). Поради запазување на капацитетот и бројот […]

Алтернатива Настани

Јавен повик за 17-та манифестација “Бела ноќ 2021”

  Оваа година ќе се одржи 17-та по ред „БЕЛА НОЌ“.  За таа цел ЈУ Универзална сала – Скопје и Град Скопје, распишуваат ЈАВЕН ПОВИК за учесници на оваа целовечерна културна манифестација на Град Скопје. Годинава, како и секоја БЕЛА НОЌ, ќе бидат опфатени следниве области:  визуелни уметности (ликовна уметност, фотографија, инсталација, видеоарт, стрип) како […]

Алтернатива Настани

БЕЛА НОЌ 2018

6 oктомври(сабота), БЕЛА НОЌ по 14ти пат! Програма/распоред подоле иде кога//каде//што, ѕирнете 🙂 се гледаме низ Скопје ♥ 11:00 > Кино Милениум *КИНЕНОВА – Бесплатни филмски проекции 17:00 – 19:00 > Детски културен центар – Карпош *Изложба на детски цртежи 18:00 – 19:30 > Лептокарија – широкиот плоштад пред Кофеин *Детска програма со Колектив Ветерница […]

Алтернатива Музика и Филм Настани

„Кога денот немаше име“ на Бела ноќ во кино Милениум

  На 7. октомври филмот “Кога денот немаше име” ќе има претпремиерно прикажување на 07.октомври во рамките на манифестацијата „Бела ноќ”, во Кино “Милениум”, со две проекции, во 20 и 22 часот. Филмот „Кога денот немаше име“ на Теона С. Митевска минатата недела беше прикажан во натпреварувачката програма на Интернационалниот филмски фестивал „Браќа Манаки“ во Битола. […]