Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ДИК го заокружи едукативниот караван „ТИ СИ НА РЕД“ во битолскиот и тетовскиот регион

Караванот на Државната изборна комисија, како дел од кампањата „Ти си на ред“, започна на 18.04.2024 и досега посети различни…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ДИК: Пристигнат еден приговор за постапката за гласање

Истече рокот за поднесување приговори за постапката за гласање, до Државната Изборна комисија пристигна еден приговор за постапката на гласање…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Течат роковите за приговори до ДИК, партиите продолжуваат со изборните активности

Во вториот круг од претседателските избори, што ќе се одржат на 8 мај заедно со парламентарните избори, одат кандидатите на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ДИК: Седми претседателски избори – граѓаните денеска гласаат

Со право на глас на Претседателските избори 2024 во Избирачкиот список се запишани вкупно 1.814.317 гласачи. На 31 гласачко место во дипломатско конзуларни претставништва…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Караванот на ДИК во посета и на руралните средини и маргинализираните групи

Државната изборна комисија преку едукативната и информативна кампања – „Ти си на ред“, поттикнува поголема излезност на Претседателските и Парламентарните…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ДИК: Упатство за гласање на изборите

Државната изборна комисија (ДИК) на својата официјална веб-страница објави повеќејазично упатство за гласање. Упатството е достапно на македонски, албански, турски, српски, ромски…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ДИК: Поголема професионалност во извршувањето на обврските на општинските ИК

ДИК одлучуваше по барањата за неприфаќање на извршување на должност претседател, заменик претседател, член и заменик член на општинските изборни…

Повеќе