Categories: Вести, Изјави

Фуере: Разочарувачки е што сегашната Влада ги повторува ужасните грешки на претходната за администрацијата

Морам да кажам дека е разочарувачки да се види дека во случаи како реформата на јавната администрација, сегашната Влада се…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија

Никола Димитров: Го зачувавме најважното, македонскиот идентитет, а нашата Македонија ја разграничивме од нашите соседи

Го направивме невозможното, докажувајќи дека чудата се можни. Во тешки околности, го решивме најголемиот проблем од независноста, што Македонија упорно…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија

Османи од Брисел: Процесот е комплексен, но има ентузијазам

Македонија денеска во седиштето на Европската комисија формално го започна скрининг процесот, преку презентација на првото поглавје 23 – правосудство и…

Повеќе
Categories: Магазин, Наука и Технологија

ЕУ ќе инвестира 120 милиони евра за бесплатен безжичен интернет во европските градови

Европската унија (ЕУ) претстави план за инвестирање на 120 милиони евра за поставување на бесплатен безжичен пристап до интернет во…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Адеми и Орав го поздравија постигнувањето на договорот меѓу партиите

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Арбeр Адеми, и евроамбасадорот во заминување Аиво Орав го поздравиле постигнувањето на политичкиот договор меѓу…

Повеќе