Вести Македонија

Без опозиција, денеска во Собранието ќе се гласа за новиот универзитет „Дамјан Груев“

Пратениците во Собранието на денешната пленарна седница, без учество на опозицијата, по скратена постапка ќе дебатираат и ќе гласаат за оформувањето на новиот универзитет „Дамјан Груев“. Од опозицијата велат дека откако оформувањето на овој универзитет повторно е ставено на дневен ред во Собранието, тој е дополнет со три факултети. Според опозицијата, незаконски е основањето на […]