Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Уставните измени не задираат во идентитетот туку паѓа во вода тезата еден народ две држави

  Граѓаните сакаат да живеат во ЕУ и ние треба одлуката да ја донесеме заради граѓаните. Не е ова борба…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Пендаровски: И јас би сакал уставни промени со одложено дејство

  Пендаровски ја поздравува значајната промена во однесувањето на ВМРО-ДПМНЕ од која, како што вели директно зависи дали ќе можеме…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Мицкоски: Загрижувачки се информациите дека се работи на редефинирање на Македонија во бинационална држава

  “Тоа што ме загрижува е дека до мене доаѓаат информации дека не се зборува само за внесување на она…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Павле Трајанов: Да се признаат правата на македонците во Бугарија

  На денeшната средба на парламентарните партии, Павле Трајанов, пратеник и претседaтел на Демoкратскиот сојуз, во својот настап побара сите…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Владата обезбедува евтина струја од 100% домашно производство за 70.000 компании

  „Им се обраќам на граѓаните и им кажувам. Во нашата земја има регистрирани нешто над 71.500 активни субјекти. 70.000…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Мицкоски: Без разлика на референдумот ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржи промена на Уставот

  Христијан Мицкоски верува во успешноста на референдумот, но нагласи дека без разлика на резултатот, дури и да не успее,…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Ковачевски: Ние сме единствената земја во Европа што има министерство за помалите етнички заедници

  “Ние сме единствената држава во Европа којашто има министерство за помалите етнички заедници (Министерство за политички систем и односи…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Став, Ударни вести

Ковачевски за Мицкоски: На еден професор речникот треба му да биде на повисоко ниво

    “Лидерот на опозицијата често користи фрази и зборови кои што мене не ми се  својствени и затоа нема…

Повеќе