Колумна Текстови

ДА, ИМА ИЗЛЕЗ! – Мерсел Биљали

”Грешиме ако француското блокирање на одлуката за преговори го третираме како инстант потреба на Макрони, само за внатрешна употреба. Таквото вето веќе не спаѓа во доменот на политиката (било тоа и внатрешна), ниту на елементарната логика, тука на своевиден личен авантуризам. Ниеден параметар не го оправдува тоа, освен желбата да станете Бог, а не заслужувате […]

Вести Македонија

Заев: Постигнатиот договор е излез од политичката криза

Постигнатиот договор е поволен зошто е излез од политичката криза и обезбедува чекори за исполнување два услова – прочистување на избирачкиот список и минимум регулација на медиумите, изјави денеска лидерот на СДСМ, Зоран Заев во Струмица. – Со овие две фази очекуваме избалансирано известување на медиумите, очекуваме почитување на професионалните стандарди, етичките кодекси, а не ширење […]