Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Измени на законот за лична карта – решавање на бездржавјанството

  Собранието во рамки на 125. пленарна седница, донесе измени и дополнувања на Законот за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Законските измени во геодетска дејност да се носат во инклузивен и транспарентен процес

  Законски решенија кои ќе бидат применливи во пракса и кои ќе креираат правна рамка за надминување на предизвиците и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Насер Зибери: Не е правично да се наплати камата која е поголема од главниот долг

    Народниот правобранител г.Насер Зибери на прес-конференција ја информираше јавноста за констатираните состојби со човековите слободи и права во…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Испратени измените на законите за ДДВ и акцизи до Собрание, пратениците да ги поддржат

  Владата денеска ги испрати до Собранието измените и дополнувањата на Законот за данокот на додадена вредност и на Законот…

Повеќе