Вести Македонија Ударни вести

Во тек е етапната исплата на мајските пензии

  Министерството за труд и социјална политика известува дека во тек е етапната исплата на мајските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19.     Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не […]

Вести Македонија

Уставниот суд не поведе постапка, мандатот на градоначалниците им завршува на 15 мај

Уставниот суд на денешната седница одлучи да не поведе постапка за оценување на уставноста и на законитоста на иницијативите со кои се бараа измени во Законот за локална самоуправа и во Изборниот законик за продолжување на мандатот на градоначалниците и на советите на општините. Ова значи дека актуелните закони остануваат на сила, односно на градоначалниците […]