Колумна Текстови

Големите штети на малиот диктатор

Кaлигула бил суров император на римската држава. Верувал дека ќе стане бог заменувајќи го богот Јупитер. Дури бил убеден дека е негова реинкарнација. За време на своето владеење се претворил воневидено чудовиште. Прво, го обезвалстил сенатот, погубувајќи бројни сенатори со цел да сее страв кај другите. За да ги понижи, тој својот коњ „Касач“ го […]