Алтернатива Настани Ударни вести

Доделена Нобелова награда за медицина, за откритието „телесен часовник“

Денес беше доделена Нобелова награда за физиологија или медицина на тројца американски научници за нивната работа на „24-часовен телесен часовник“, јавува Anadolu Agency (AA). Џефри К. Хол, Мајкл Росбаш и Мајкл В. Јанг беа наградени за откритија кои објаснуваат како растенијата, животните и луѓето го приспособуваат својот биолошки ритам, така што тој е синхронизиран со […]