Вести Македонија Ударни вести

Промовиран Водич за лица со попреченост при посета на музеите

  По повод 3. декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, во Музејот на Македонија беше промовиран првиот прирачник наменет за вработените во музеите „Водич за лица со попреченост при посета на музеите“, напишан од Емилија Георгиева и Сузана Марковска. Прирачникот ќе им овозможи на сите вработени во музеите стекнување на основни информации на лицата […]

Алтернатива Настани

Фотографска изложба на фрески и икони од “Св.Ѓорѓи” – Курбиново

Фотографска изложба на фрески и икони од “Св.Ѓорѓи” – Курбиново Национална Институција  Музеј и Завод Битола,  22- 30 јуни, 2017 година Оваа изложба која што  ги претставува резултатите од првиот дел од прокетот Македонски Фрески -Маско 360, се имплементираа од страна на здружението “Македонида”- Скопје, под раководство на Професор Панче Велков, во соработка со Професорот […]