Вести Македонија Ударни вести

Нови 8550 пара високи специјални чизми за потребите на ЕБР и за полицијата

  Деновиве во магацините на МВР, врз основа на потребите на Министерството за внатрешни работи, a согласно планот за материјално-техничко унапредување на условите за работа на полициските службеници, вклучително и специјалните единици на МВР, пристигна набавката од 8550 високи специјални чизми со врвен квалитет. Од нив 550 пара се за припадниците на Единицата за брзо распоредување, а […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови 8.000 парчиња виндјакни за припадниците на полицијата

    Во МВР пристигнаа 8.000 парчиња виндјакни за припадниците на полицијата кои денеска ќе бидат распределени.   “Започнувајќи од 2017 година, откако беше преземено раководењето на МВР од страна на министерот Оливер Спасовски, со нова стратешка поставеност на МВР за периодот од 01.06.2017 до 18.01.2022 реализиравме инвестиции во униформи во вредност од над половина […]

Вести Македонија Ударни вести

Заев: Заштедивме 200.000 евра од премиерскиот буџет, ги наменивме парите за 20 инкубатори за болници низ Македонија!

Претседателот на СДСМ и премиер на Република Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го соопшти ставот за одредени непосакувани состојби во здравството поврзани со смртноста на новороденчињата. Заев го пренесе посочувањето на здравствените работници и стручните лица од фелата дека тоа е резултат на погрешните политики на минататата власт, што рефлектираа недостаток на инкубатори […]