Алтернатива Настани

„Дела на хартија“ – Изложба на Петар Хаџи-Бошков во МСУ

Во Музејот на современата уметност во Скопје, вечерва во 20 часот ќе биде отворена ретроспективната изложба „Дела на хартија“ на еден од најзначајните македонски скулптори Петар Хаџи-Бошков (1928-2015, Скопје). Изложбата „Дела на хартија“ за првпат го претставува творештвото на Хаџи-Бошков видено низ призмата на цртежот и графиката, како значаен дел од создавањето на неговиот скулпторски опус, […]