Вести Македонија

Младински образовен форум нема да ги признае изборите за претседател на СПУКИМ

Изборите за претседател на СПУКМ, закажани за утре, 30 јуни 2016 година, не смее да се признаат поради нелегалното распишување и фрапантното кршење на студентските права, повикаа од Младински образовен форум. Од организацијата рекоа дека нема да ги признаат овие избори. „Избори за студентски парламент не треба да се одржат додека не се реформира неговата […]