Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Владата предложи до Собранието заменици министри

Владата на Република Северна Македонија до Собранието ги предложи следните имиња за заменици министри, при што целосно се комплетира владиниот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Примопредавање на премиерската функција

Во Владата на Република Северна Македонија, досегашниот претседател на Владата, Талат Џафери, ја предаде премиерската функција на новоизбраниот претседател на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Препораки до граѓаните и работодавачите по најавите за нов топлотен бран

Владата на барање на Министерството за здравство, донесе препораки во врска со новиот топлотен бран што се очекува од утре…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Препораки до граѓаните и работодавачите поради најави за топлотен бран

Владата, на барање на Министерството за здравство, одржа вонредна седница, поради најавите за топлотен бран во државава и донесе соодветни…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Силјановска му го врачи мандатот на Христијан Мицкоски

Да се заблагодарам на професорката и претседателка Силјановска за тоа што го додели мандатот на победничката коалиција на овие избори,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Одлука за запишување студенти/питомци на ВA „Генерал Михаило Апостолски“- Скопје

Владата, на предлог на Министерството за одбрана, донесе Одлука за определување на бројот на кандидати кои се запишуваат на Воената…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ЈП Паркови и зеленило: Немаме склучено договор со Владата за одржување на дворот

Во врска со прашањето дали ЈП Паркови и зеленило има склучено доовор со Владата за одржување на дворот на објектот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Правата и обврските на специјализантите да се уредат со закон

На 15. седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа Информацијата од Министерството за здравство, во врска со специјализантите по…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Влада: 24 април и 8 мај се неработни денови за сите граѓани

Владата на 14. седница, ја разгледа и усвои Информацијата од Министерството за труд и социјална политика за прогласување на 24…

Повеќе