Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дополнителни рестриктивни мерки во периодот од 18 декември до 20 јануари

  Владата на денешната редовна 30-та седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести, поддржани и од Главниот координативен штаб за дополнителни рестриктивни мерки во периодот од 18 декември до 20 јануари. Согласно овие препораки, Владата донесе измени и дополнувања на Одлуката за превентивни препораки, времени мерки, наредени мерки, наменски протоколи, планови и алгоритми […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: Празнувајте безбедно, без петарди и групирања

  Општина Карпош испраќа апел до сите граѓани, да не користат петарди и пиротехнички средства, кои претставуваат опасност за здравјето, за домашните и уличните животни, како и за животната средина.       Користењето на петарди и други пиротехнички средства е казниво од 200 до 500 евра согласно Законот за прекршоци против јавниот ред и […]