Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ИРИ: За членство во ЕУ се 68% од граѓаните на Македонија

Последното мултинационално истражување за Западен Балкан од страна на Центарот за анкетни истражувања (CISR) на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) покажува широка поддршка…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ИКС: 1/4 од младите се загрижувачки пречесто на социјалните медиуми, не пребаруваат ниту реагираат на вести 

Мнозинството млади луѓе ги одбираат Инстаграм, Фејсбук и Јутуб како најинтересни за следење вести, а вестите за образование, наука и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Анкета ИРИ: Бегалецот Груевски има највисок рејтинг

  Најновата анкета на Центарот за анкетни истражувања на Меѓународниот републикански институт (ИРИ) за Македонија, објави дека во случај утре…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АНКЕТА: ПЕРЦЕПЦИЈАТА ЗА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ВО ЈАВНАТА СФЕРА

  Дневно полтичките настани ја диктираат динамиката на комуникација во говор на омраза, анкетајавната сфера, но и придонесуваат кон острината…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

НаТочак: Неопходни се итни мерки за стимулирање на велосипедскиот и пешачкиот сообраќај во Скопје

  НаТочак спроведе анкета за превоз за време на корона и речиси 1/3 (28.5%) од испитаниците го промениле превозното средство…

Повеќе