Вести Македонија

Хуманитарна акција на МОДОМ, се донираше облека за најранливите категории граѓани

Во време на економска криза и во пресрет на најавената тешка зима, МОДОМ организираше хуманитарна акција во која се собираше облека за повеќе возрасни групи – машка, женска и детска, бидејќи се поголем број граѓани живеат на работ на егзистенцијата. “Оваа акција е повеќе од потребна”, истакна претседателот на МОДОМ, Александар Пандиловски, додавајќи дека “донацијата […]

Вести Македонија Ударни вести

ДОМ: МОДОМ и УРА со заедничка зелена младинска платформа

  Претседателот на Младинската организација на ДОМ Бојан Петровски на регионалната средба на Зелената балканска мрежа која се одржа во Црна Гора ја официјализираше соработката помеѓу МОДОМ и младинската организација на УРА од Црна Гора. Петровски и потпретседателката на Forum mladih URA Лилјана Петковиќ ќе го потпишат меморандумот за соработка  кој предвидува заеднички активности на […]

Вести Македонија Став

МОДОМ: Итно да се намалат огромните трошоци на студентите!

  Младинската организација на ДОМ – МОДОМ јавно алармира за огромните трошоци кои ги имаат студентите во време на ковид криза. Во ситуација кога наставата се одвива на далечина, студентите сеуште имаат високи дополнителни трошоци и покрај редовната годишна партиципација. Младите се една од најпогодените категории од ковид кризата. Младинската невработеност се зголемува, кризниот менаџмент […]