Вести Изјави Македонија Ударни вести

Премиерот Заев во Пустец: Албанија ја негува европската вредност за почитување на малцинските заедници

  Македонците во оваа земја имаат институционална поддршка да се школуваат на својот мајчин јазик и да се организираат политички. Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и министерката за образование и наука Мила Царовска, денеска, при посетата на Општина Пустец, Мала Преспа во Албанија, заедно со своите домаќини Васил Стерјоски, пратеник во […]