Вести Македонија Ударни вести

МВР со современа форензичка лабораторија есенција на полициско-истражителското дејствување

  МВР ќе добие целосно нова зграда за потребите на Одделот за криминалистичко-технички испитувања и вештачења, придобивки ќе има и правосудниот систем бидејќи услугите кои ги нудат форензичките лаборатории се клучни во сите постапки на судовите и обвинителствата, но најголем бенефит ќе имаат граѓаните.     Новите простории ќе обезбедат доволен простор за складирање, третирање, […]