Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Објавена листа колку плата земаат и колкав стаж имаат премиерот и министрите во Владата

  Владата ги објави платите исплатени во декември 2020 година на премиерот, неговите заменици и министрите. Според објавеното, најголема плата зема премиерот Зоран Заев (87.813 денари), министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски со 85.113 денари вкупна нето плата. На третото место се најде министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска со 74.273 денари. Министерката […]