Изјави Македонија Ударни вести

Жените во општина Шуто Оризари од денеска имаат матичен гинеколог

  После многу години, 20.000 жени од општина Шуто Оризари добиваат матичен гинеколог Министерството за здравство набави и опреми специјалистика оринација со што се решава овој голем проблем со кој се соочуваа жените од оваа општина, посочи минситерот д-р Венко Филипче, кој присуствуваше на отворањето на гинеколошката ординацијата.   Навистина ми е мило што еве […]

Вести Македонија Ударни вести

Во Шуто Оризари точно една година нема матичен гинеколог

  Иницијативата на жени од Шуто Оризари денеска ја одбележа годишнината од немање на матичен гинеколог во нивната општина. „Од 8.000-13.000 жени во репродуктивен период немаат матичен гинеколог во Шуто Оризари, иако сме на сред пандемија со ковид-19, откако пред една година гинекологот ја затвори својата гинеколошката ординација“, велат од Иницијативата на жени од Шуто […]