Вести Македонија Став Ударни вести

Полицискиот синдикат бара подобрување на економско-социјалниот статус на вработените во МВР, АР, АНБ и УФП

  “Како што и претходно најавувавме борбата на Македонскиот полициски синдикат за подобрување на економско-социјалниот статус на вработените во МВР, АР, АНБ и УФП е перманентна и не запира”, се наведува во денешното соопштение на Полицискиот синдикат. “Имено, како единствен репрезентативен синдикат во МВР, АР, АНБ и УФП изминатиов период покрај останатите активности кои ги […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Полицискиот синдикат до членовите: Да не се ставате во функција на политичките партии

  Македонскиот Полициски Синдикат како единствен репрезентативен синдикат во Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за Разузнавање, Агенцијата за Национална безбедност и Управата за финансиска полиција со обраќање до своето членство:   “Почитувани членови, секојдневно покажувате на дело како се сака татковината и како се извршува службата што Ви ја доверила истата. Исправени гордо пред браникот […]

Вести Македонија Ударни вести

Спасовски во Охрид ги отвори Синдикални игри и средби на претставниците на МПС

  Денеска во Охрид, министерот Оливер Спасовски на покана од претседателот на МПС Марјан Кицев а во присуство на претседателот на Европските полициски Синдикати Рикардо Валадас, државната секретарка во МВР Магдалена Несторовска, градоначалникот на Охрид Константин Георгиески, директорот на Агенцијата за национална безбедност Виктор Димовски, заменик директорката  на Агенцијата за разузнавање  Александра Бакреска Додовска и […]

Вести Македонија Ударни вести

Потпишан новиот Колективен договор на МВР

  Денеска во Клубот на пратеници министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и претседателот на Македонскиот полициски синдикат Марјан Кицев, на пригодна церемонија, го потпишаа новиот Колективен договор на Министерството за внатрешни работи, кој претставува производ од меѓусебните разговори и дијалог, со цел понатамошно квалитативно надградување на сите социјални  и  професионални, нормативни и други стандарди […]

Вести Изјави Македонија Став Ударни вести

Полицискиот синдикат бара да не се генерализира цела полиција поради случајот „Јавна соба“

            Во однос на наводите од невладината “Платформа за родова еднаквост” Македонскиот Полициски Синдикат како единствен репрезентативен сидндикат во Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија, излезе со појаснување за дел од наводите од од соопштението. “Имено на почетокот сакаме да Ве увериме дека цврсто сме уверени дека нашите членови – полициските службеници имаат […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Полицискиот синдикат бара да е во приоритетниот план за вакцинација како лица изложени на највисок ризик

  Претседателот на Македониот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев во име на членовите на Македонскиот полициски синдикат со писмено барање се обрати до Владата на Република Северна Македонија: До премиерот Зоран Заев, Министерството за здравство-Министер Венко Филипче, Министерство за внатрешни работи – Министер Оливер Спасовски, Директорот на Агенцијата за разузнавање –Директор Еролд Муслиу, Директорот на […]