Вести Македонија Ударни вести

Се пробива нова улица во кругот на Клинички центар

  Град Скопје преку јавното претпријатие Улици и патишта започна пробивање на нова улица во кругот на Клинички центар која дополнително ќе го олесни движењето на возилата и пешаците што ќе овозможи намалување на застојот предизвикан од зголемената фреквенција на пациенти како последица на пандемијата на коронавирусот. Минатата година, од истата причина во рекордно краток […]

Вести Македонија Ударни вести

Досега 4000 здравствени работници пријавени за вакцинација

Министерството за здравство информира дека досега се пријавени 4000 здравствени работници за вакцинација против КОВИД-19. Од нив, околу 2000 здравствени работници се во градот Скопје, а останатите се во другите градови. Со денешната прва пратка на вакцините од компанијата Фајзер кои пристигнаа од Република Србија ја почнуваме вакцинацијата во Северна Македонија. Македонскиот здравствен систем е […]

Вести Македонија

Министерот Филипче го посети интернистичкиот блок на Клинички кој после 70 години е реновиран

Министерот за здравство д-р Венко Филипче утрово го посети интернистичкиот блок во склоп на Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје, кој после 70 години е реновиран. Филипче имаше средби со директорите на Клиниките и направи обиколка на одделите за интензивна нега, болничките одделенија на Интерните клиники кои се во целост обновени. Најстарата зграда на Интерно […]

Вести Македонија

По 70 години комплетно се реновирани заедничките простории на Клиниките во објектот на интерни клиники во кампусот Клинички центар

Завршено е реновирањето на заедничките простории на Клиниките во објектот на интерни клиники во кампусот Клинички центар, кои се во функција на Клиниките за гастроентерохепатологија, нефрологија, за очни болести, за уво, нос и грло, ендокринологија, дерматологија и Клиниката за пулмологија. Објектот на интерните клиники кој се состои од подрум, приземје и три ката и има […]