Алтернатива Македонија Настани

Среќна Баба Марта 2022 – подари мартинкa за здрaвје, љубов и среќа

  Центарот за научно истражување и промоција на културата ХАЕМУС, ја продолжува традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2022“ која се случува по деветти пат и ќе биде отворена за јавноста од 24.02-01.03.2022 помеѓу 12-20ч. на првиот кат во Т. Ц. Лиса во Скопје.   Настанот ќе биде реализиран со соодветен протокол, запазувајќи ги препорачаните мерки […]

Алтернатива Настани

Изработка и традиција: Онлајн работилница на МАРТИНКИ

  Колку е значајна традицијата и колку таа се пренесува на генерациите во нејзината оригиналност и во услови на одредени кризи?   Отворена покана до сите да ни се придружат на работилницата посветена на мартинките – начинот на изработка и традицијата. Онлајн работилницата ќе се одржи на 1-ви март од 19:00 часот. На настанот ќе […]