Вести Македонија Ударни вести

Д-р Бајрактаров: Зголемен е бројот на граѓани кои бараат помош на Клиниката за психијатрија

  Значително се зголеми бројот на граѓани кои бараат помош во амбулантите на Клиниката за психијатрија. Дел од граѓаните имаат потреба од психолошка поддршка поради нивната зголемена вознемиреност, страв, загриженост, напнатост, несигурност и нарушен сон поврзани со семеен член заболен од ковид-19 или, пак, непредвидливоста на актуелната ситуација. Главно се работи за различни манифестации на […]